Formula boards - for alle?

 

 

Formula boards er Guds gave til windsurfere, som gerne vil ha' mange timer på vandet, som gerne selv vil bestemme kursen (forholdsvis uafhængigt af vindretningen) – og som holder af at ta' på langtur. Og så er det måske en nyhed for nogle, at formula boards ikke er vanskelige at sejle. Selvfølgelig vil et 11 kvm. sejl i starten være for vanskeligt for den uøvede – men med forholdsvis få timer på bagen kan man sagtens sejle rundt og ha' det morsomt med en 8.5er i 6-8 sekundmeter. Ja, selvom det måske ikke er helt accepteret på bjerget, så er det en kendsgerning, at man faktisk fint kan starte sin surfkarriere på et (brugt!) formula board – selvfølgelig med et mindre sejl og med en vis villighed til at acceptere et par skader på brættet.

 

I den anden ende af skalaen er formula boards fantastiske for ældre og garvede windsurfere, der stadig har kræfterne – men som måske har mistet lidt af adrætheden og ønsket om hele tiden at sejle på grænsen af deres formåen. Windsurfere hinsides deres bedste alder (og udseende) tænder ofte knapt så meget på at promovere sig selv med imponerende tricks og hundekunster tæt ved kysten – og for dem (os!) er det jo genialt at kunne træde op på et formula board, pumpe sejlet et par gange og plane bort på jagt efter naturoplevelser ved fjerne kyster.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Ung og gammel mødes på vandet. Mikkel til venstre sejler på sin Starboard 158. Han kan hverken gå i stropperne eller i trapezen. Men han har det skide skægt - og indlæringskurven er stejl.

Klik for forstørrelse eller klik for at se udviklingen.

Forskellige formula boards - erfaringer og fornemmelser.

 

 

Bedømmelserne er et sammensurium af personlige erfaringer, snak med gutterne på stranden, rygter og gisninger.

 

Alt er meget subjektivt, og du bør være opmærksom på, at brætterne er vurderet af folk, der ikke er kapsejlere – hvilket altså ikke er ensbetydende med, at man aldrig sejler om kap.

 

 

Starboard 158 Starboard 159
Starboard 160 Starboard 161
Starboard 162

Reparation af

Starboard

F2 FX 100 III F2 FX 100 IV

F2 FX 100 V

F2 FX 100 VI
Gaastra Vapor

Udviklings-

tenser

 

Flere overvejelser ...

Sejltyper

Racesejl og

rigkomponenter:

Erfaringer,

feed-back

og support.

Udhalstrim Finner
Kyllingestrop Flap

Lidt tilpasning af

dit nyinkøbte

formula board

Nogle overvejelser

om stroppernes

placering