På 3-5 dage kan vi vandre rundt om Gjende ad ruten, der er markeret med rødt på kortet; de røde prikker fortæller om gode lejrpladser.

Det er en ”sikker” rute – forstået på den måde, at færgene på Gjende hurtigt vil kunne redde os ud af området – eller kunne afkorte turen.

Af flere grunde er det bedst at gå venstre om Gjende (”med uret”).

Hvert felt er 1 x 1 km.

Mulighederne er mange:

- fra Leirungsdalen og Svartdalen er der talrige muligheder for at gå på tinder.

- i slutningen af turen har vi også mulighed for et par skalpe (Surtningssuen og Besshø). Surtningssuen ligger nord for Memurubu - udenfor kortet.

- vi kan slutte af med at gå over Besseggen – eller vi kan vælge at gå helt nede langs kanten af Gjende.

- færgerne lægger også til midt på Gjende. Vi kan således både vælge at springe en dagsmarch over og at lade færgerne transportere noget af vores bagage.

- vi kan evt. ”deponere” vore familier inde i bunden af Gjende (altså i vestenden); her kan de så gense deres overhoveder efter et par dage.

- ved den første planlagte lejrplads i Leirungsdalen er der reminiscenser efter en tysk træningslejr; måske kunne det være skægt at tage en (lille!) metaldetektor med?

Manipulerede ”satellit-fotos”, fra sydøst og vest.

Obs.: Tindernes øverste partier kan ikke ses på illustrationerne.

Billeder fra ture i området: Besshø, Gjendeshø, Gjendetunga, Høgdebrotet, Knutshø, Knutsholstind, Svartdalspiggen (Nordre), Rasletind, Tjørnholstind (vesttop), Tjørnholstind (østtop), fra en vintertur (side 1),

fra en vintertur (side 2).

Pakkeliste, overnatningstur på sommer-fjeldet.