Bernhard var sognerådsmedlem og -formand fra 1954 til 1970, og efter kommunesammenlægningen var han borgmester i Farsø Kommune i 2 perioder (1970-1978 og 1982-1986). Her ta'r han (yderst til venstre) imod Kong Frederik (den 9.) og Dronning Ingrid i Hvalpsund i 1970. En lille sjov detalje: Fremgår det ikke antydningsvis af skibsmasternes hældning, at fotografen har kæntret billedet en anelse, så kongeparret ser ekstra "ophøjede" ud? Dronning Ingrid var vel ikke kendt for at være nogen mastodont ...

 

Jeg husker ikke i hvilken forbindelse - men far (Aksel) underholdt mig på et tidspunkt med, at "Bernhard har hukommelse som en elefant". Som politiker har det nok ikke den værste kvalitet at besidde, og tør man gætte på, at politiske modstandere har tænkt sig om en ekstra gang, inden man stillede sig på tværs?

På mit sidste besøg på Gattenvej (slut '60erne) slog det mig, at fætrene og kusinerne omtalte deres far med en form for respekt - ja næsten ærbødighed, som i hvert fald var ukendt i vores hjem. Jeg ved ikke, om det skyldtes Bernhards position i det offentlige liv, men hans patriarkalske status i hjemmet forekom mig åbenbar. Eller måske var det bare mig, der var benovet?

Se en farvelagt version af billedet.