Et billede af Ingeborg, som jeg husker hende. Billedet er formodentlig taget på et tidspunkt efter farfars (NCs) død i 1969. Hvor det er taget, aner jeg ikke - men møblementet og stilen forbinder jeg i hvert fald ikke med Aldershaab.

Jeg husker Ingeborg som meget sød, og når man som barn måske ikke kom så tæt ind på livet af hende, skyldtes det nok mere hendes position som familieoverhovedets frue end hendes personlighed per se. Hendes stemme forekom mig ret kraftig og måske lidt til den dybe side for en kvinde at være - men både stemmeføring og fraværet af "jysk underspillethed" passede fint med, hvad man vel kunne forvente af en "admirals-datter" (som vi i smug omtalte hende). *)

Jeg mener, at far (Aksel) på et tidspunkt fortalte mig, at når farfar (NC) "tillod" sig at gifte sig med Ingeborg forholdsvis kort tid efter farmors (Magdalenes/Lenes)) død, skyldtes det hensynet til, at Ingeborg ellers ikke ville være berettiget til enkepension efter hans egen død. Den begrundelse må ha' været svær at kritisere ...

*) Ingeborg var datter af viceadmiral O. J. M. Kofoed-Hansen og dennes 2. kone, Sigrid (Holm).