Lige inden det går løs ....  

Pointen er at være varm, inden man går på vandet. Den der med at "akklimatisere sig" (vænne sig til de kolde omgivelser), inden man sejler ud, dur ikke – hverken ved at køre frem til surfspottet med åbne ruder eller ved at rende rundt og rigge til i sommerkostume. Bilens blæser og varmeapparat skal gå for fuldt blus, og påklædningen under tilrigningen skal være "vinterlig" (specielt huen er vigtig!).

 

Da man næsten ikke kan undgå at få kolde fingre fødder under tilrigningen, er det en god ide med nogle "kuskeslag" og evt. "høje knæløftninger" umiddelbart inden start.

 

En meget vigtig ting er at drikke en masse, inden man forcerer havstokken. Dehydrering er en meget effektiv genvej til træthed (kramper), hypotermi (underafkøling af kroppen), stive hænder og fødder og forfrysninger (underafkøling af "ekstremiteterne", f. eks. fingrene).

Med drikkelse menes absolut ikke alkohol. Muligvis giver alkohol (for en kort periode) en dejlig varm følelse - men denne følelse dækker kun over, at det varme blod flyder ud i de afkølede lemmer, og når det (nu afkølede) blod vender tilbage til pumpeværket, skal kroppen bruge ekstra energi til at varme blodet op igen. At kæde vinter-windsurfing og alkohol sammen er at invitere til hypotermi!

 

Sluttelig: Lad ikke frygten for at skulle tisse, mens du er på vandet, afholde dig fra at drikke rigeligt. Alle seriøse vinter-windsurfere tisser i dragten – og de nyder det!