Planchemags vurdering af Patrik Race+ 7.7 2022 - udsat for tekstgenkendelses-program + Google oversæt + lidt overfladisk tilretning.

 

 

 

Kort og godt: Stabilitet og omgængelighed.

Patriks racesejl har lang bomlængde og langt forlig med forholdsvis stramt agterlig og med moderat twist. Det er "clean" med gode justerings-markeringer på sejlpind-lommerne.

Med lang bomlængde og højt placerede udhalsøjer virker Patrik Race+ 7.7 relativt stort og tungt at manøvrere. Det er hele profilen, der trækker under acceleration, og Race+ 7.7 har mere baghåndspres end de andre sejl. Det er mindre eksplosivt de første 10 meter fra stående start.

Oppe i fart forbliver spændingen i sejlet moderat, og sejlets "store slagvolumen" trækker hårdt i arme og trapezkrog, og med et kraftigt baghåndspres flyver man over vandet og ryger sjældent ud af planing. Det er ret fysisk at sejle i længere perioder - som om det er større, end det faktisk er.

Ved at give mere nedhal - og specielt mere udhal - bliver sejlets profil mere "rafineret" (læs: formodentlig mindre dybt og med mere twist). Sejlet føles derved lettere og blødere, hvorved én af testens højeste top-farter kan opnås. Meget mindre kraft kræves nu for at holde sejlet, profilen er meget stabil, og sejlet løfter ikke boardet ikke ud af vandet.

Cocktailen af at være stabilt og samtidig blødt/omgængeligt giver høj komfort i chop. Profilen arbejder ("bends") og dæmper bevægelserne i uroligt vand - men stadig med et konstant og meget højt niveau af performance og downforce. Muligheden for at justere sejlet til forholdene er således mega stort. Justerer man sejlet til power, er bagsiden af medaljen, at sejlet føles tungt at stå med - f. eks. ved jibes.

Dette første Patrik race-sejl er meget gennemført og konkurrerer direkte med de bedste konkurrenter. Omgængelighed, stabilitet og et bredt anvendelsesområde er sejlets DNA - forudsat at du evner at justere sejlet til den power, du ønsker.

PLUS:    Anvendelsesområde, camber-rotation, homogén og konstant performance, stabilitet.

MINUS: Generelt fysisk at stå med - specielt hvis du ikke giver nok ned-/udhal.