Kyllingestrop.

 

Når forholdene (vinden og/el. bølgerne) bli'r for hidsige, eller når man ønsker at gå meget dybt, kan man opnå nogen effekt ved sætte bageste fod i "kyllingestroppen" (efter chicken strap – formodentlig med associationer til "chicken game").

Når man er ved at miste kontrollen over brættet, letter brugen af kyllingestroppen det sideværts pres på finnen, hvorved brættet ikke så let flyver ud af vandet.

Hvis man ønsker at gå maksimal dybde, kan man nogle gange holde brættet planende længere (dvs. med mindre sejlpres/ved lavere fart) ved at ty til kyllingestroppen – formodentlig fordi man kan få brættet til at ligge fladere og med en større anlægsflade på vandet.

 

Uanset af hvilken grund man bruger kyllingestroppen, så er prisen drastisk lavere hastighed, og med mere tid på vandet (altså træning, fortrolighed og selvtillid) vil kyllingestroppen for mange efterhånden blive overflødig. Men derfor kan det da godt gi' lidt ekstra ro i sindet at vide, at den er der (i påkommende tilfælde ...).

 

Hvis man gider eksperimentere tilstrækkeligt, kan man evt. finde nogle nye placeringer (til to kyllingestropper!), der både ta'r hensyn til kontrol og fart.

Kyllingestroppen er monteret en F2 FX 100 IV på den anbefalede måde.

 

Hvis man ser godt efter, antyder nogle ekstra plugs/huller, at ejeren har eksperimenteret med en alternativ placering af to vinklede kyllingestropper.

På denne Starboard 158 viser de blå pile den anbefalede placering af kyllingestroppen. I den ene ende skal stroppen sættes fast i en plug (den blå pil til højre), mens stroppen i den anden ende skal gøres fast med den forreste finne-bolt.

 

De røde pile viser, hvor ejermanden har forsøgt sig med placering af to alternative kyllingestropper - ovenikøbet med to skruer i hver ende af stropperne for at de ikke skal dreje.