Knebel Vig.

 

Kommer man fra Åkrogen, bør der holdes god afstand til indsejlingens sydlige næs (Øhoved), inden man drejer ind i østlig til sydøstlig retning. Man kan gå tættere til det nordlige næs (Næsset) end til det sydlige, men bedst som man tror, man er inde i vigen, bliver det også lavt her. I gamle dage lå her vistnok en anløbsbro.

Selve indsejlingen ligger på en forkastningslinie, som går ned langs vestsiden af Helgenæs til Sletterhage, hvor den er hæftet på en linie fra Århus (Å) til Storebælt.

I solskin føler man sig i indsejlingen hensat til karaibiske omgivelser med de meget skarpe overgange fra mørkt/blåt vand til det lysegrønne vand over sandbankerne. Folk, der har dykket i indsejlingen, fortæller, at bunden er dækket af et fodboldbane-stort "bed" af søanemoner.

I østlige vindretninger er vinden ofte noget kraftigere ved indsejlingen, end den har været på anmarchen. Inde i Knebel Vig er der oftest fladt vand. Vil man ind til Knebel Bro, skal man tage sig iagt for en banke, som rager ca. 1 km ud fra kysten sydvest for havnen. Mod sydvest i vigen er vandet dybest og rejser sig stejlest fra bunden. På ganske lavt vand har dykkere fundet trærødder og stenalderredskaber rundt i det meste af vigen.

 

Læs mere om Knebel Vig som windsurf-spot.