<<                                                                                             x                                                                                                >>


 


Et nærbillede af "Den gule Flekk" (den gule plet), der fungerer som èn af vejviserne, når man klatrer Hornet ad den klassiske rute. Generelt består fjeldene i Romsdalen vistnok af gneis og granit, men hvad den gule plet er for et materiale, har jeg ikke et facit på. Der er tydeligvis noget jern (rustpletterne) i materialet. Jeg mener at ha' læst ét eller andet sted, at den gule plet også kan ses på den anden side af Hornet (altså på vestsiden, ud mod Romsdalen), så muligvis er den gule plet en intrusion (flydende materiale, der trænger gennem sprækker i andre (stabiliserede) bjergarter). Og med risiko for at blive til spot og spe: Farven og strukturen i den gule plet kunne tyde på, at der er tale om en pegmatit-gang (pegmatit er en meget grovkornet granit) i en omgivende bjergart af gneis.

Under den gule plet er Hornet ikke så spændende at klavre rundt på. Terrænet består skiftevis af løse render og løse hylder, der ikke i sig selv gi'r de store klatremæssige udfordringer og derfor heller ikke nødvendiggør brug af tov - hvis man er påpasselig og vælger sin rute med omhu. Det var forholdsvis kort under den gule plat, at Holger H. seks år senere valgte at klatre ned gennem en rende, der viste sig at være for usikker. JP-artikel om turen og ulykken.